svg
Close

Boeken

De laatste dichters

Alle boeken
Boekbeschrijving

De laatste dichters

Een wervelende roman, gebaseerd op de levens van een groep legendarische dichters uit de Black Power-tijd: The Last Poets. In het Harlem van 1969, een tijd die zwanger was van hoop en revolutie, schreven zij hun gedichten, vol passie en zelfkritiek – en op de funky ritmes van de conga’s werden het vanzelf raps. Niggers are scared of revolution. Niggers love anything but themselves.
 
De laatste dichters is grillig, gewaagd, onvoorspelbaar, jazzy; in een bedwelmende stijl beschrijft Christine Otten de levens van deze mannen, hun jeugd in de getto’s, hun liefdes, successen en nederlagen. Een swingende en sensuele roman die je in één ruk uitleest.
 
De laatste dichters werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, vertaald in het Engels (door Jonathan Reeder) en Arabisch (door Abdelrehim Yousef) en is meermaals bewerkt voor theater (MC; Urban Myth). In maart 2024 gaat de voorstelling The Last Poet in première onder regie van Nita Kersten. Kersten liet zich inspireren door Ottens roman.
 
Oprukkend racisme, politiegeweld tegen zwarte mensen, parallellen met de jaren 60 lijken zichtbaar. Daarom is de anti-racisme boodschap van The Last Poets, hiphop-pioniers, nog net zo belangrijk als toen. Abiodun en Umar uiten hun zorgen over de toekomst en over Trump. ‘He is not going to be that nice white man on the hill. De Volkskrant ging in gesprek met The Last Poets, maar ok met Christine Otten, Huub van der Lubbe en Herman Koch.
 

Bekijk de documentaire The Last Poets: de voorlopers van Hiphop >>

svg

Wil je meer weten over Christine Otten?

Je kunt me boeken voor optredens en lezingen. Heb je een concreet verzoek of wil je meer informatie, stuur een mail.

Copyright 2023 Christine Otten — Privacy PolicyColofon